Welcome to MalwareRemoval.com,
What if we told you that you could get malware removal help from experts, and that it was 100% free? MalwareRemoval.com provides free support for people with infected computers. Our help, and the tools we use are always 100% free. No hidden catch. We simply enjoy helping others. You enjoy a clean, safe computer.

Malware Removal Instructions

Windows Installer Service

MalwareRemoval.com provides free support for people with infected computers. Using plain language that anyone can understand, our community of volunteer experts will walk you through each step.

Windows Installer Service

Unread postby hass » February 26th, 2009, 7:58 am

Hi all concerned,
I am windows vista home premium sp1 user. I updated NOKIA PC SUITE, after update completion windows restarted. Most of the computer services on startup never loaded (local services + network services)- I am able to access internet through booting with safe mode and networking option however everytime I try to uninstall NOKIA PC SUITE or any other program from safe mode I am notified that the Windows Installer service could not be started. When I try to lauch windows live onecare manually because it's not launching on startup, I am notified that Windows live OneCare service is not working or has been stopped. When I try to start a System Service manually I am notified as Access denied.

What could I do ?
hass
Active Member
 
Posts: 3
Joined: February 5th, 2009, 11:24 am
Advertisement
Register to Remove

Re: Windows Installer Service

Unread postby NonSuch » February 27th, 2009, 1:50 am

This does not sound like a malware issue, it sounds like a troubleshooting issue. As we only do malware removal at this site, I recommend that you go to a site that does do troubleshooting, such as What the Tech at:

http://forums.whatthetech.com/forums.html

I would caution you not to access the internet using safe mode with networking. Your anti-virus does not start up in safe mode, so your system is entirely unprotected. You should utilize another computer to access the internet.

If you have not yet tried, I suggest you reboot your system and tap the F8 key to access the Advanced Options Menu. From the Advanced Options Menu, select "Last Known Good Configuration." If that does not resolve the problem, then reboot into safe mode and access System Restore and restore your system to a point prior to the mishap.

If neither of those suggestions resolve your problem, then go to What the Tech, or another site that provides general troubleshooting help, and seek advice there. If you do not have the availability of another computer, then I would advise you to back up your data and then take your system to a trusted local shop and have them fix it for you.

As this issue does not involve malware and therefore falls outside the scope of this forum, this topic is now closed.

You can help support this site from this link :
Donations For Malware Removal
User avatar
NonSuch
Administrator
Administrator
 
Posts: 27302
Joined: February 23rd, 2005, 7:08 am
Location: California


  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Infected? Virus, malware, adware, ransomware, oh my!



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests

Contact us:

Advertisements do not imply our endorsement of that product or service. Register to remove all ads. The forum is run by volunteers who donate their time and expertise. We make every attempt to ensure that the help and advice posted is accurate and will not cause harm to your computer. However, we do not guarantee that they are accurate and they are to be used at your own risk. All trademarks are the property of their respective owners.

Member site: UNITE Against Malware